Larissa en Imke op weg naar de wereldtop

Op 12 december, de dag dat veel andere Texelaars tot diep in de nacht feestvierden, schreef Larissa op haar Facebookpagina: “Helemaal naar de klote, maar wat een training!!! We gingen als beesten.”

Ze lijken nog zover weg, maar voor Larissa en Imke werpen de Paralympische Spelen van 2020 hun schaduw al vooruit. Zoals we in onze vorige Nieuwsbrief al schreven, is het doel duidelijk: Larissa en Imke gaan in Tokyo voor niet minder dan goud. Een reëel doel, na de zilveren medaille van 2016 in Rio, maar het moge duidelijk zijn dat er nog heel wat moet gebeuren. Dat betekent vooral trainen, heel hard trainen! En dat doen ze, op de baan in Apeldoorn, de thuisbasis van de Paralympische selectie. Speciaal daarvoor zijn Larissa en Imke allebei verhuisd. “Ik woon doordeweeks in Apeldoorn. In het weekend ben ik vaak nog op het eiland. Ik blijf gewoon Texelaar”, vertelt Larissa.

Wereldtop

Of ze dankzij al die loodzware trainingen al bij wereldtop horen, ontdekken Larissa en Imke volgende maand in Engeland, waar ze van 11 tot en met 13 januari in Manchester meedoen aan een wedstrijd om de wereldbeker. Het moet tevens de revanche worden voor een mislukt Nederlands kampioenschap. Op de baan in Alkmaar liep op 10 november tot twee keer toe de ketting eraf. “Erg vervelend, maar als het dan toch moet gebeuren, dan maar in dit stadium”, reageerden ze nuchter.

Uiteraard is stilzitten er ook daarna niet bij, want van 14 tot en met 17 maart wacht op hun thuisbaan in Apeldoorn het voorlopige hoogtepunt van dit seizoen: het wereldkampioenschap. Samen met haar vorige partner Haliegh veroverde Larissa in 2016 in het Italiaanse Montichiari al eens de wereldtitel op de tijdrit over 1 kilometer (in 1.06.095 minuten). Samen met Imke zou ze dat resultaat heel graag evenaren of zelfs verbeteren!

Werk aan de winkel

Ook voor ons als Stichting VIPSport is er veel werk aan de winkel. De kas is nagenoeg leeg, zodat we hard op zoek moeten naar sponsors en beheerders van fondsen die Larissa en Imke willen helpen hun gouden droom te realiseren. In totaal is ruim €25.000,- nodig om onze meiden in Tokyo aan de start te krijgen.
Ons eerste doel: een nieuwe tandem. Die is hard nodig, want Imke meet 1,85 meter, ruim vijftien centimeter langer dan haar voorganger. We hoeven waarschijnlijk niemand uit te leggen dat het lastig rijden is op een fiets die veel te klein is.

Wilt u ons en Larissa en Imke helpen? Kies dan voor de doneerknop of kijk bij Sponsors voor de mogelijkheden. Bellen kan ook: naar Hetty van Dijk (tel. 06-31492995) of Dirk Vinke (tel. 06-20075117).

Facebook