In de media

Stichting VIPSport is frequently in the news. The sportswomen whom we support do not remain unknown in the media. On this page a collection of articles and videos. Do you have any questions or comments? If so, please contact us at:

“Ik kan me nu helemaal focussen op het fietsen”

Bericht van Texel Plaza van 16 maart 2015 - door Frank Grootemaat

Larissa Klaassen is in haar nopjes met de uitbreiding van het bestuur van de stichting VIPSport.

“Ik ben heel blij met al deze ondersteuning, waardoor ik niet alles meer zelf hoef te regelen. Nu kan ik me helemaal focussen op het fietsen.” Haar grote doel is goud op de kilometertijdrit tijdens de Paralympics over anderhalf jaar. Ze richt haar pijlen volledig op dat onderdeel. “Ik en Haliegh hebben er bewust voor gekozen om niet op de weg in actie te komen. Liever één keer goud, dan drie keer zilver.” De sprint, haar andere favoriete baanonderdeel, staat overigens niet op het Paralympische programma.

Op weg naar Rio is het wereldkampioenschap in eigen land het eerstvolgende doel. Dat WK wordt van 26 t/m 29 maart op de wielerbaan in Apeldoorn gehouden. Tijdens wereldbekerwedstrijden in Newport maakten Larissa en Haliegh begin dit jaar indruk, door onder meer de wereldkampioenen te verslaan. De zware fiets waarop ze dat deden, voldeed qua afmetingen echter niet aan de normering voor het WK.

“Nu hebben we een andere tandemfiets die wel aan die normen voldoet”, vertelt Klaassen. “Het is een fiets uit 2006 en een behoorlijk lomp ding, dus nog steeds niet optimaal. Maar we kunnen nu in elk geval aan het WK meedoen. We hebben twee weken op deze fiets getraind en een goede testwedstrijd gereden, dus we zijn positief gestemd.” Het doel is om in Apeldoorn het podium te halen.

Voor de Paralympische Spelen is het tweetal inmiddels gekwalificeerd. “De eisen vanuit de sportbond zijn niet helemaal duidelijk, maar eigenlijk zijn we zeker van een startplek. Tenzij we echt als een krant gaan rijden.”

Volledig team moet Larissa naar de Spelen van Rio helpen

Bestuur van Stichting VIPSport

Uit de Texelse Courant van 16 maart 2015 - door Job Schepers

'We hebben één doel en dat is Larissa naar Rio krijgen', vertelt Hetty van Dijk bij de presentatie Stichting VIP Sport (Visually Impaired People), gistermiddag in hotel De Lindeboom in Den Burg.

De Stichting bestond al anderhalf jaar, maar is nu uitgebreid van twee man naar een volledig bestuur met ieder zijn of haar eigen expertise. Naast steun en toeverlaat van het eerste uur Nico Waerts bestaat het bestuur nu uit voorzitter Hetty van Dijk, Dirk VInke, Carst Komdeur, John Betsema, Robert-Jan Graaf, Peerke Reijnders, Joop Rommets en natuurlijk Larissa zelf. Klaasen heeft zich - met pilot Haliegh Dolman -zo goed als zeker geplaatst voor de Paralympische Spelen van Rio. 'Of we moeten nu echt als een krant gaan rijden.' Om daadwerkelijk in 2016 naar Rio de Janeiro te kunnen is er nog wel geld nodig. 'We hebben een fiets waarop we deel mogen nemen aan het WK, maar dat is nog steeds een log en lomp ding. We willen een fiets die volledig op ons is afgestemd, maar zo'n fiets kost €15.000,-', legt Larissa uit. Met dat bedrag is het team er nog niet.

'Je hebt te maken met onkosten van trainingskampen en transport. De tweepersoons tandem past immers niet in iedere auto', legt Hetty uit. In totaal is minimaal €35.000,- nodig. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor Larissa - en in de toekomst misschien ook voor andere Texelse sporters - is de website www.naarrio.nl in het leven geroepen. Op deze website kan iedereen geld doneren of sponsor worden.

'Door deze ontwikkeling kan ik mij volledig focussen op de sport en heb ik een geweldig team die de marketing er omheen op zich neemt', stelt Klaassen tevreden vast. Het eerste doel van de wielrenster is een medaille op het WK baan dat op 26 maart begint in Apeldoorn. 'Goud zou natuurlijk nog mooier zijn, maar we willen ons zelf geen druk op leggen', besluit Klaassen.

Larissa Klaassen, toughest woman in the Netherlands

Larissa Klaassen, stoerste vrouw van Nederland

Category Tough, VIVA 400

This category is full of military personnel who’ve been posted overseas, rally riders and stunt women. Here you find the women with the WOW effect, the real dream jobs: so you work on a Royal Marine ship and make the North Sea bomb-free?  They aren’t scared of danger and don’t complain about a few bruises here and there.
Information technology student Larissa Klaassen (20) is near-blind and wasn’t able to follow a number of study subjects due to the inaccessibility of the mathematical symbols. After long research she developed a method herself by which to make these symbols accessible in braille. This became such a success that it was immediately taken over internationally. This alone is special, but added to that, Larissa is also a top cyclist. This year she was Dutch champion tandem time trial cycling on road. Her next mission: a medal at the Paralympic games in Rio in 2016, although first she needs to find a new partner.

 

Facebook