Rio de Janeiro: nog een kleine maand!

Terwijl de Olympische Spelen voor valide sporters al een week bezig zijn, moeten Larissa en Haliegh hun geduld nog een kleine maand bewaren. Vrijdag 9 september is dé dag. Om 10.00 uur lokale tijd beginnen ze dan op de Paralympics aan hun tijdrit over 1 kilometer op de baan.

wegtandem
De nieuwe wegtandem...

Om het wachten te bekorten en hun conditie te optimaliseren, zijn de meiden 15 augustus voor een trainingskamp van twee weken naar Portugal vertrokken. Zonder terug naar Nederland te komen, reizen ze daarna door naar Rio. Ze kunnen in Portugal overigens beschikken over hun twee nieuwe wedstrijdfietsen (één voor de baan en één voor de weg), al was dat nog even spannend. De fietsen konden worden aangekocht door de financiële bijdragen van vele donateurs en sponsors. Het was nog wel even spannend, omdat de vorig jaar reeds bestelde tandemframes pas begin deze week werden afgeleverd. Onze eigen specialist John Betsema – bestuurslid van de Stichting VIPSport en eigenaar van Bets Fietsen in Oudeschild – moest nog flink aan het werk om van alle onderdelen een soepel trappend rijwiel voor de weg te maken. De baantandem werd geprepareerd door technici van de wielerbond. Het was allemaal net op tijd voor het transport op vrijdag.

BaantandemKlein
De nieuwe baantandem

In het Kurhaus in Scheveningen presenteerde NOC*NSF woensdag 13 juli alle sporters die namens Nederland naar de Olympische en Paralympische Spelen gaan. Onder hen niet windsurfer Dorian van Rijsselberghe, die al voor training in Rio de Janeiro was, maar wel Haliegh en Larissa. Zij maken deel uit van team NL Paralympics, dat uit 114 sporters bestaat.

De meiden gingen in het chique Kurhaus overigens gekleed in de speciale galakleding die aan alle Olympiërs was uitgereikt. Begin augustus konden ze ook hun wedstrijdkleding ontvangst nemen. ‘Meteen een super goede trainingsdag erin aan t knallen geweest!’, meldde Larissa ’s avonds op haar Facebook-pagina.

Een sportieve groet,

Larissa Klaassen, Haliegh Dolman en Stichting VIPSport.

 

 

Facebook