Larissa stapje dichterbij Rio

Larissa stapje dichterbij Rio

Wielrenster Larissa Klaassen is weer een stapje dichterbij de Paralympische Spelen gekomen die volgend jaar Rio de Janeiro worden gehouden. Dinsdag kreeg ze een cheque van €750,- uit handen van Richard Segers van café Mans.

Dat bedrag was verdiend met een verloting, die op een ‘ Amsterdamse avond’ in het café in de Binnenburg werd gehouden. “Collega-ondernemers uit Den Burg en De Koog stelden de prijzen beschikbaar. Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk de deuren opengaan wanneer je voor een goed doel bezig bent. Er kwamen zo veel prijzen binnen, dat we op Koningsdag zelfs nog een tombola hebben gehouden om alles kwijt te raken”, vertelde de café-eigenaar bij de overhandiging van de cheque. Lof zwaaide hij toe naar stamgast Alja Barends, die veel werk verzette bij de organisatie van de avond.

Klaassen was erg blij met de gift. In tegenstelling tot bij valide collega’s staan grote bedrijven bepaald niet in de rij om gehandicapte topsporters te sponsoren. “Maar als ik mocht kiezen, had ik liever een heleboel kleinere bijdragen van verschillende bedrijven dan één groot bedrag van één bedrijf. Als ik nu in Rio een medaille win, dan weet ik tenminste dat ik die voor heel Texel win.”

De bijna blinde ‘stoker’ heeft ongeveer €44.000,- nodig om samen met haar ‘piloot’ Haliegh Dolman aan de Paralympische Spelen mee te kunnen doen. Dat is aanzienlijk meer dan aanvankelijk begroot, een gevolg van de verplichting om in Brazilië op twee onderdelen uit te komen. Klaassen en Dolman hebben besloten zich niet alleen voor de sprint op de baan in te schrijven, maar ook voor de wegwedstrijd. Daardoor hebben ze twee tandems nodig. Met €23.111,- (tussenstand van woensdag) is inmiddels iets meer dan de helft van het bedrag binnen.

Facebook