Goud voor Larissa en Imke

klaassen brommer‘Het doet zeer, maar zo goed zeer heeft het nog nooit gedaan’
Met een ongelooflijke voorsprong op de concurrentie hebben Larissa en Imke vannacht in Tokyo de gouden paralympische medaille op de tijdrit over 1 kilometer gewonnen. 

Het gouden duo finishte in 1.05.291 minuut, een persoonlijk record én een nieuw paralympisch record. Daarmee waren ze bijna anderhalve seconde sneller dan Aileen McGlynn Obe en Helen Scott uit Groot-Brittannië, die in 1.06.743 beslag legden op de zilveren medaille. Het Belgische duo Griet Hoet en Anneleen Monsieur veroverde in 1.07,943 brons. 

‘Stoker’ Larissa en ‘piloot’ Imke moesten er diep voor gaan, maar de beloning was enorm. De camera van de NOS registreerde hoe ze vlak na de finish volkomen uitgeput op de baan lagen bij te komen. Na een stevige knuffel met Imke kon Larissa nog net uitbrengen: ‘Het doet zeer, maar zo goed zeer heeft het nog nooit gedaan.’

Voor Larissa is het de tweede paralympische medaille. Samen met Haliegh Dolman won ze in 2016 zilver in Rio de Janeiro. Ze was vastbesloten samen met Imke wél de hoogste trede van het podium te mogen betreden, maar een zware val op de baan van Gent twee jaar geleden leek roet in het eten te gooien. Beiden raakten gewond, Larissa het zwaarst. Na een langdurig revalidatieproces, konden ze pas sinds een maand of drie weer voluit trainen.

Zaterdag 28 augustus komen Larissa en Imke nogmaals in actie. Op het programma staat dan de 3000 meter achtervolging. De start is om 3.00 uur
Nederlandse tijd.

Onderstaand een video verslag van de gouden race van Larissa en Imke.

Facebook