Larissa en Haliegh rijden in Manchester

Larissa en Haliegh rijden in Manchester

Tandemrijders Larissa Klaassen en Haliegh Dolman doen dit weekeinde in Manchester in Engeland mee aan wereldbekerwedstrijden op de baan. Vrijdagavond rijden ze de tijdrit van 1 kilometer, zondag de 200 meter sprint. Het weekend erop staat in Alkmaar het Nederlands kampioenschap tijdrit op het programma.

De verwachtingen zijn niet erg hoog gespannen. Beide renners hebben nog lang te kampen gehad met de gevolgen van een valpartij op het wereldkampioenschap, eind maart in Apeldoorn. Daarbij raakten ze zwaar gewond door splinterend hout van de baan. “Ik ben drieënhalve week geleden nog onder volledige narcose geweest. Daarbij is een groot aantal splinters weggehaald. Ik zit pas sinds een week weer op de fiets”, vertelt Larissa. Ook Haliegh is nog maar net hersteld. Bij haar werden vier weken geleden onder plaatselijke verdoving twee splinters verwijderd. “Gelukkig was zij na een paar dagen alweer aan het trainen.”

Klaassen en Dolman zijn van plan te experimenteren met hun versnellingen. “Alles is dus anders op dit moment. Maar we hebben er heel veel zin in en zijn blij weer samen op de fiets te zitten. We zullen zien wat dat op dit moment waard is.”

Facebook