Succesvol WK voor Larissa en Imke

SprintBronsWK2019Larissa en Imke hebben in het weekend van 16 en 17 maart 2019 met succes deelgenomen aan het WK Paracycling in Apeldoorn.

Zaterdag pakten ze de tweede plaats op de één kilometer baanwielrennen achter het Engelse duo Sophie Thornhill en Scott Helen. De Engelsen prolongeerden met de overwinning hun titel uit 2018. De derde plaats was voor Emma Foy en Hannah van Kampen uit Nieuw-Zeeland.

Thornhill en Helen waren bij voorbaat de gedoodverfden favorieten al wisten de Texelse Larissa en Imke hen tot 0,7 seconden te naderen. Hun tijd was 1.06,545 minuut.

Larissa liet op de site http://parasportnl.nl weten dat zij en Imke het Engelse duo daarmee op de hielen zitten. "In Manchester bij de wereldbeker in januari waren ze nog ruim twee seconden sneller. We komen dus steeds dichterbij, dat belooft veel goeds richting Tokyo. Daar willen we ze pakken."

Op zondag de 17e pakten ze brons op de 200 meter sprint.
In de strijd om brons moesten ze het opnemen tegen het Belgische tandemteam Griet Hoet en Anneleen Monsieur. In de allerlaatste meters wisten Larissa en Imke het Belgische team te kloppen.

Ook hier ging het goud naar het Engelse duo Sophie Thornhill en Scott Helen dat tot nu toe onverslaanbaar lijkt.

Larissa sprak niettemin de hoop uit dat zij en Imke de Engelsen alsnog weten te verslaan tijdens de Paralympische Spelen die in 2020 in Tokyo worden gehouden.

Facebook